"Vi kan inte uppnå lycka, vi kan bara bli lyckliga igen, och igen, och igen."

Jag är en man som lever på övertid. Mitt liv kunde tagit slut för snart 5 år sen. Eller rättare sagt jag kunde gjort slut på det. Men jag bestämde mig för att leva! Ur ett liv som innehållit mycket mobbning som både barn och vuxen har det vuxit fram ett särskilt brinnande intresse för självkänsla, varför det är så viktigt och hur man kan bygga upp och behålla den.
Det var just när jag kom i kontakt med Fontänhuset som jag på riktigt fick lära mig vad självkänsla innebar. Där kände jag äntligen ett värde som inte grundade sig på prestation, utan enbart på att jag fanns till. Plötsligt insåg jag att jag levt stora delar av mitt liv med många lögner. Därför vill jag gärna skriva om just detta: självkänsla och hur man kan vara lycklig
— John Johansson

-KORT OM JOHN-

Ålder:
32

Bor:
Vällingby

Aktiv med:
Två sidor samt en grupp på Facebook. Hemsida med blogg. Engagerad i arbetet för att minska självmorden.

Fritidsintressen:
Bowling, musik, bilkörning.

Bok, film eller musiktips:
Bok: "Bryt det sista tabut! Mental ohälsa ut ur garderoben" av Maria Borelius 

När känner du ren och skär lycka:
När jag kan göra någon glad, särskilt om jag får honom/henne att må bättre än förut.

Framtidsplaner:
Starta företag, gå standup-kurs, föreläsa och inspirera runt om i landet, spela bowling mer regelbundet.

Här hittar du mig: 
www.egenstyrka.se
Facebook: Egen styrka; John Johansson - Föreläsare; Bli din egen hjälte (grupp)


"Vi kan inte uppnå lycka, vi kan bara bli lyckliga igen, och igen, och igen."

Gång på gång slår det mig. Jag tänker väldigt annorlunda nu mot för bara nåt år sen. För det händer mig fortfarande att jag hamnar i lägen eller tillstånd där jag känner mig mindre lycklig. Men det är hur jag hanterar dem som är skillnaden.

Tidigare gick jag ner i djupa svackor. När jag kände att jag inte mådde så bra undrade jag bara när det skulle ta slut, eller OM. Numera tänker jag: "Varför mår jag så här?" Det jag har kommit underfund med är: när jag inte mår bra har det varit för mycket som sänker och för lite som lyfter. Det finns ju saker som måste göras, till exempel i hemmet. Men när det går dagar eller perioder då det är nästan det enda man gör, då tar det ordentligt på krafterna, humöret och lyckan.

Jag har läst några gånger, men inte insett ordentligt förrän nu, att lycka inte är något jag kan uppnå som ett varaktigt tillstånd. Det är något jag måste se till att återfå när det saknas eller minskar. Detta är också en tröst. Jag kan, och DU kan, påverka lyckan! Vi är individer, och det som gör oss lyckliga är individuellt. Så skapa din egen lycka!