Välkommen Under Kevlarets allra första ambassadör - KEVIN AUSTIN!

Kevin har själv fått uppleva de negativa effekterna av att växa upp som killen som inte “passar in” i vårt stereotypsamhälle där det finns en stor fokus på killars idealbild på grund av den machokultur vi lever i. Kevin har alltid brunnit för ämnet kring barn i utanförskap och speciellt deras trygghet i och utanför skolan. Därför har han alltid engagerat sig på olika sätt genom åren och har medverkat vid bland annat Friends antimobbningsmässa i Göteborg samt med sin egen föreställning/föreläsning ”Drömmar Behöver inte Krossas”.

Som ambassadör kommer Kevin stödja oss i vårt arbete, vara ett ansikte utåt och sprida föreningens budskap om att killar ska kunna känna sig trygga i att visa sina känslor.

Kevin Austin, Ambassadör för Under Kevlaret


- "Min skolgång fram till gymnasiet var en extremt tuff tid med många mörka delar. På grund av min passion för att stå på scen och vara i rampljuset blev jag tyvärr utstött av skolans övriga elever. Det var speciellt inte uppskattat bland killarna, då de började förstå att tjejerna förmodligen diggade det man gjorde.
I Sverige är det ganska vanligt att man inte får vara för bra på något, och man får definitivt inte visa det. Jantelagen ni vet. Man får inte sticka ut. I mitt fall gällde det musiken. Mitt stora musikintresse och att få stå på scen blev min nedgång i många år, istället för ett roligt intresse.
Det är i de yngre åren mer accepterat att tjejer skulle hålla på med musik, dans, teater och att få stå på scen över lag. Killar skulle spela hockey, fotboll eller någon annan ”manlig” sport! Åtminstone i en småstad. Men även om jag faktiskt utövade alla dessa sporter, hjälpte det inte. Mina skol”kamrater” och andra runt omkring kunde inte riktigt förstå hur man kunde ha en sådan passion för ”entertainment”, och därför blev jag tillsagd att lägga ner…
Jag ställdes inför två val. Antingen ställer jag mig in i “Stereotype”-samhället, eller så helt enkelt bara fortsätter jag med min passion och blickar framåt.
Man fick försöka tänka att ur någonting ont, kommer det förhoppningsvis alltid något gott.

Idag har jag ett liv som jag bara kunde drömma om i klassrummet. Nämligen fantastiska vänner runt mig och spännande projekt att se fram emot. Så nu är det min tur att hjälpa människor som känner någon eller som själva har varit eller är i samma situation som jag en gång var.

Därför blev det så, att när jag hittade Under Kevlaret kände jag att jag på något sätt måste vara med och stötta föreningen i deras arbete – och här är vi nu! Jag är mycket glad och det är en stor ära att få bli utsedd till Under Kevlarets första ambassadör.

Det har varit mycket debatt i media om hur tjejers ideal ”borde” vara och det finns många grymma förebilder som tydligt tagit ställning och som kämpar mot de skadliga normerna som påverkar tjejers välmående och de krav de har på sig.  Nu uppmanar jag att fler killar kliver fram och börjar prata om just killars hälsa, om machokulturen samt jobbar för att vara bra manliga förebilder. Att vi blir fler som står för att det är okej att vara precis som du vill, bli kär i vem du vill, syssla med vilken hobby du vill utan att någon skall säga vad som är okej eller inte. För det finns inget som är mer okej än det andra.

Får vi machokulturen att ändra sig så kommer alla vinna på det, och just därför vill jag vara en del av Under Kevlaret."

Som ambassadör kommer Kevin stödja oss i vårt arbete, vara ett ansikte utåt och sprida föreningens budskap om att killar ska kunna känna sig trygga i att visa sina känslor.

VÄLKOMMEN TILL OSS KEVIN! <3


Mer om Kevin:
Kevin Austin är född 1990 i Göteborg och uppvuxen strax utanför i den allt mindre staden Stenungsund, men numera bosatt i Stockholm.
Han är en artist och mångsysslare med bakgrund som event coordinator i Los Angeles.

Karriär: I Los Angeles hann Kevin med att både synas på The Ellen Show, vara demosångare för bland annat Jason Derulo, deltagit på soundtracket till Disneys populära serie Shake it Up - Made in Japan samt medverka i Sean Kingston och Prince Maliks musikvideo till den populära låten
”I Came To Drink”.
2013 återvände Kevin till Sverige för att släppa sitt eget material och sin första singel ”Wanna Go” i april 2014. Låten hamnade högst upp på svenska iTunes topplista på bara några timmar och var under den veckan en av de mest nedladdade låtarna.
Till våren 2017 släpper Kevin nytt material, något han ser mycket fram emot att få dela med sig av.
– ”Det har gått nästan tre år sedan jag släppte ”Wanna Go”, så därför kommer det bli ett lite annorlunda och mer moget sound denna gången”.
Aktuell som: Under Kevlarets första ambassadör.