UNDER KEVLARETS STÖDCHATT

“Det finns ingenting som man inte kan prata om”

Välkommen till en ny stödchatt för killar. Vi är så glada att du har hittat hit! Vi hoppas på att kunna skapa en plats där du kan känna dig helt trygg i att prata om dina känslor, tankar, problem och precis allt vad livet innebär. I chatten får du möta våra volontärer - killar i olika åldrar med olika erfarenheter. Lite längre ned på sidan hittar du all den information du behöver ha koll på innan du börjar chatta med oss. Vill du veta mer om oss som sitter i chatten? Klicka här för att komma till presentationssidan av UK-teamet. 

Vi hoppas att vi hörs i chatten inom kort.
Kärlek!

Chattens öppettider:
Onsdagar 20.00-22.00
Söndagar 20.00-22.00

 

ny stödverksamhet

För oss på Under Kevlaret så är det här starten på vår stödchatt. Våra volontärer har genomgått en utbildning i samtalsmetodik och psykisk (o)hälsa och de är nu i början av att bemanna en stödchatt med ett nytt chattverktyg. Med anledning av detta så skulle vi vara oerhört tacksamma om du som vänder dig till oss lämnade en kort feedback efter avslutat chatt på vad du skulle vilja att vi förbättrade, så att vi får möjligheten att skapa ett så bra stöd som möjligt för er killar. Tack!

Anonymitet

Vi vill på alla sätt vi kan få dig att känna dig trygg i att vända dig till oss. Därför kan du, om du vill, vara helt anonym. Det enda du behöver göra är att skriva in ett påhittat alias i namnfältet, samt strunta i att fylla i din mailadress.

Tystnadslöfte

Du ska kunna vara säker på att det du pratar om med oss också stannar mellan oss. Samtliga volontärer har därför fått skriva på ett tystnadslöfte, vilket innebär att ingenting du säger i kontakt med Under Kevlaret, både i chatten och i andra sammanhang, någonsin får föras vidare. 
OBS! Läs informationsdelen om suicid.

Anmälningsplikt

Under Kevlaret har ingen anmälningsplikt.

Suicid

När vi säger att det inte finns någonting som man inte kan prata om, så innefattar det självklart självmordstankar. Vi lyssnar på dig och stöttar gärna dig i känslan av hopplöshet och meningslöshet, men har du självmordstankar eller planer på att ta ditt liv så rekommenderar vi med varm hand att du vänder dig till MIND - självmordslinjen. Med deras kunskap, många års erfarenhet och med sitt varma mottagande så vet vi att dom kan hjälpa dig på allra bästa sätt.

Vid akut självmordsrisk och/eller psykisk ohälsa, kontakta 112. <3

I omsorg av dig så bryts vårt tystnadslöfte om du i kontakten med oss berättar att du har planer på att ta ditt liv. Vi kommer då att ta kontakt med polisen, och vår chattkonversation kan komma att skickas till polisen för att skicka hjälp, vilket vi berättar för dig i chatten. Vi kommer aldrig göra något bakom din rygg.

 

Är Under kevlaret inte rätt stöd för dig?

Klicka här för att hitta en stödverksamhet som du tror kan vara ett mer passande stöd för just dig.

behöver du prata mer efter att chatten har stängt?

Ibland kan tiden inte ha räckt till, och ibland kan man helt enkelt ha väldigt mycket som man så gärna vill prata om. Självklart är du välkommen tillbaka till nästa tillfälle chatten har öppet, men känner du att du behöver skriva av dig ytterligare så kan du gå vidare till vårt stödforum - Grabbsnack. Där kan du antingen som dig själv eller anonymt göra öppna inlägg som fångas upp av andra användare på sidan eller av våra volontärer inom 24 timmar. Varje vecka finns fyra av våra volontärer tillgängliga på Grabbsnack.