UNDER.. VADÅ?

Under Kevlaret är en ideell förening som arbetar mot machokultur samt förebyggande, opinionsbildande och stödjande för killars psykiska hälsa. Projektet grundades i mars 2016 av Mårten Granlund och består idag av ca 20 killar och män- som på olika sätt vill inspirera andra killar och män till att prata om känslor, be om hjälp och stötta varandra.

Och ja, vad är "kevlar" egentligen? Kevlar är ett hårt material som har många användningsområden, och som till exempel finns i skottsäkra västar och andra skyddsmaterial. Vi syftar alltså på vad som finns under den hårda ytan.

Läs mer om uppstarten längre ned på sidan!


Idag består verksamheten av:

  • Stödchatt - Öppen onsdagar och söndagar kl 20 - 22.
    Vår chatt ska vara en trygg plats för alla killar som känner att de behöver någon att prata med om sitt mående, sina tankar eller livet generellt. Tveka inte att ta kontakt om du känner att du behöver eller bara är nyfiken - med oss kan du prata om precis allting! Våra volontärer har avgett ett tystnadslöfte och det går självklart bra att vara anonym.

  • Grabbsnack av Under Kevlaret - en sluten grupp på Facebook för killar som behöver andra killar att prata med om vardagliga saker. Syftet är ungefär detsamma som ovan, för de som hellre skriver på Facebook än här på hemsidan. Och du - Bjud in dina killkompisar också!

  • Manskligt är vår medieplattform där vi delar våra egna och andra killars berättelser och erfarenheter i syfte att motverka machokulturen och ifrågasätta maskulinitetsnormerna. Manskligt består av:

  • Manskligt Podcast - Att komma för tidigt, ångest, break-ups, att känna sig misslyckad och otillräcklig, att vara KÄR, att vara ledsen, lycka, erektionsproblem, KILLSNACK. I podden pratar vi om allt. Häng med <3

    (JUST NU är det mycket spännande saker på gång, det tar tid och vi kan tyvärr inte hålla tempot uppe och släppa ett avsnitt varje fredag. Under den närmsta tiden kommer istället podden att dyka upp då och då, när det finns plats och möjlighet. Lyssna här på hemsidan eller där man annars lyssnar på poddar (iTunes, Acast, etc).)

  • Manskligt Berättelser - Här delar vi andra killars berättelser och erfarenheter i valfritt format. Skicka gärna in din egen berättelse!

  • Föreläsningar - Vi kommer mer än gärna till din skola, verksamhet eller arbetsplats och pratar om machokultur, maskulinitetsnormer eller vår verksamhet i stort. Läs mer här!

Följ Under Kevlaret på Facebook, Twitter och Instagram för att ta del av vårt dagliga flöde av killars berättelser, vardagliga uppdateringar, debattinlägg och nyheter om vår verksamhet.