OM UNDER KEVLARET

Under Kevlaret är en ideell förening som arbetar mot machokultur samt förebyggande, opinionsbildande och stödjande för killars psykiska hälsa. Projektet grundades i mars, 2016, av Mårten Granlund och består idag av totalt 16 personer som frivilligt och engagerat vill hjälpa till i kampen mot machokultur - för killars psykiska hälsa.

Läs mer om uppstarten här!


Idag består verksamheten av:

 • Stödchatt - Öppen onsdagar och söndagar kl 20 - 22.
  Vår chatt ska vara en trygg plats för alla killar som känner att de behöver någon att prata med om sitt mående, sina tankar eller livet generellt. Tveka inte att ta kontakt om du känner att du behöver - med oss kan du prata om precis allting! Och det går självklart bra att vara anonym.
 • Grabbsnack - vårt forum på hemsidan där du kan dela med dig av dina tankar och åsikter rörande precis vad som helst. Man kan se det som en förlängning av chatten, där du efter chattens stängning kan fortsätta prata av dig om du känner att du behöver det. Här kan du också vara med och diskutera podden eller starta egna diskussionstrådar. Grabbsnack är bemannat av killar från UK.
 • Grabbsnack av Under Kevlaret - en sluten grupp på Facebook för killar som behöver andra killar att prata med om vardagliga saker. Här kan man också diskutera podden eller om man har andra tankar och funderingar som man hellre tar på Facebook än här på hemsidan. Och du - Bjud in dina killkompisar också! :)
 • Föreläsningar - Vi kommer mer än gärna till din skola, verksamhet eller arbetsplats och pratar om machokultur, maskulinitetsnormer eller vår verksamhet i stort. Läs mer här!

 

 • Manskligt är vår medieplattform där vi delar våra egna och andra killars berättelser och erfarenheter i syfte att motverka machokulturen och ifrågasätta maskulinitetsnormerna. Manskligt består av:
 • Manskligt Podcast - Simon Billemar och Mårten Granlund pratar om känslor, sexualitet, ångest, glädje, kärlek och allt annat som är Livet. Podden släpps varje fredag och går att lyssna på här på hemsidan eller där man annars lyssnar på poddar (iTunes, Acast, etc).
 • Manskligt Berättelser - Här delar vi andra killars berättelser och erfarenheter i valfritt format. Skicka gärna in din egen berättelse!
   

Följ Under Kevlaret på Facebook och Instagram för att ta del av vårt dagliga flöde av killars berättelser, vardagliga uppdateringar och nyheter om vår verksamhet.