UNDER.. VADÅ?

Under Kevlaret är en ideell organisation som arbetar opinionsbildande och stödjande för killars psykiska hälsa. Projektet grundades i mars 2016 av Mårten Granlund och består idag av ca 20 killar och män - som på olika sätt vill inspirera andra killar och män till att prata om känslor, be om hjälp och stötta varandra.

Och ja, vad är "kevlar" egentligen? Kevlar är ett hårt material som har många användningsområden, och som till exempel finns i skottsäkra västar och andra skyddsmaterial. Vi syftar alltså på vad som finns under den hårda ytan.


Idag består verksamheten av:

  • Chatt - Öppen sön-ons kl 20 - 22.
    Vår chatt ska vara en trygg plats för alla killar som känner att de behöver någon att prata med om sitt mående, sina tankar eller livet generellt. Tveka inte att ta kontakt om du känner att du behöver eller bara är nyfiken - med oss kan du prata om precis allting! Våra volontärer har avgett ett tystnadslöfte och det går självklart bra att vara anonym.

  • Under Kevlaret - Diskussion & Stöd - en sluten grupp på Facebook för killar som behöver andra killar att prata med om vardagliga saker. Syftet är ungefär detsamma som ovan, för de som hellre skriver på Facebook än här på hemsidan. Och du - Bjud in dina killkompisar också!

  • Berättelser - Här delar vi andra killars berättelser och erfarenheter i valfritt format. Skicka gärna in din egen berättelse!

  • Föreläsningar - Vi kommer mer än gärna till din skola, verksamhet eller arbetsplats och pratar om machokultur, maskulinitetsnormer eller vår verksamhet i stort. Läs mer här!

Följ Under Kevlaret på Facebook, Twitter och Instagram