Under.. vadå?

Under Kevlaret är en ideell förening som arbetar mot machokultur samt förebyggande, opinionsbildande och stödjande för killars psykiska hälsa. Projektet grundades i mars, 2016, av Mårten Granlund och består idag av totalt 15 personer som frivilligt och engagerat vill hjälpa till i kampen mot machokultur - för killars psykiska hälsa.

Och ja, vad är "kevlar" egentligen? Kevlar är ett hårt material som har många användningsområden, och som till exempel finns i skottsäkra västar och andra skyddsmaterial. Vi syftar alltså på vad som finns under den hårda ytan.

Läs mer om uppstarten längre ned på sidan!


Idag består verksamheten av:

  • Stödchatt - Öppen onsdagar och söndagar kl 20 - 22.
    Vår chatt ska vara en trygg plats för alla killar som känner att de behöver någon att prata med om sitt mående, sina tankar eller livet generellt. Tveka inte att ta kontakt om du känner att du behöver eller bara är nyfiken - med oss kan du prata om precis allting! Våra volontärer har avgett ett tystnadslöfte och det går självklart bra att vara anonym.

  • Grabbsnack - vårt forum på hemsidan där du kan diskutera och dela med dig av dina tankar och åsikter rörande precis vad som helst. Se det som en förlängning av chatten men också ett jättebra sätt att inspireras! Att se och läsa hur andra mår och tänker visar oss att vi inte är ensamma! Här kan du starta egna diskussionstrådar eller prata om vårt arbete. Grabbsnack är bemannat av volontärer från UK.

  • Grabbsnack av Under Kevlaret - en sluten grupp på Facebook för killar som behöver andra killar att prata med om vardagliga saker. Syftet är ungefär detsamma som ovan, för de som hellre skriver på Facebook än här på hemsidan. Och du - Bjud in dina killkompisar också!

  • Manskligt är vår medieplattform där vi delar våra egna och andra killars berättelser och erfarenheter i syfte att motverka machokulturen och ifrågasätta maskulinitetsnormerna. Manskligt består av:

  • Manskligt Podcast - Simon Billemar och Mårten Granlund pratar om känslor, sexualitet, ångest, glädje, kärlek och allt annat som är Livet. Podden kommer just nu lite då och då, när tid finns. Längre fram hoppas vi återgå till att släppa varje fredag. Lyssna på här på hemsidan eller där man annars lyssnar på poddar (iTunes, Acast, etc).

  • Manskligt Berättelser - Här delar vi andra killars berättelser och erfarenheter i valfritt format. Skicka gärna in din egen berättelse!

  • Föreläsningar - Vi kommer mer än gärna till din skola, verksamhet eller arbetsplats och pratar om machokultur, maskulinitetsnormer eller vår verksamhet i stort. Läs mer här!

Följ Under Kevlaret på Facebook, Twitter och Instagram för att ta del av vårt dagliga flöde av killars berättelser, vardagliga uppdateringar, debattinlägg och nyheter om vår verksamhet.