UNDER KEVLARETS CHATT

“Det finns ingenting som man inte kan prata om”

Välkommen till vår chatt för killar. Härligt att du har hittat hit! Vi vill skapa en plats där du kan känna dig helt trygg i att prata om dina känslor, tankar, problem och precis allt vad livet innebär. I chatten får du möta våra volontärer - killar i olika åldrar med olika erfarenheter. Lite längre ned på sidan hittar du all den information du behöver ha koll på innan du börjar chatta med oss. Vill du veta mer om oss som sitter i chatten? Klicka här för att komma till presentationssidan av UK-teamet. 

Vi hoppas att vi hörs i chatten inom kort.
Kärlek!

Chattens öppettider:
Onsdagar 20.00-22.00
Söndagar 20.00-22.00

När chatten är öppen dyker den upp som en flik i det nedre högra hörnet.

 

 

Anonymitet

Vi vill på alla sätt vi kan få dig att känna dig trygg i att vända dig till oss. Därför kan du, om du vill, vara helt anonym. Det enda du behöver göra är att skriva in ett påhittat alias i namnfältet, samt strunta i att fylla i din mailadress.

Tystnadslöfte

Du ska kunna vara säker på att det du pratar om med oss också stannar mellan oss. Samtliga volontärer har därför fått skriva på ett tystnadslöfte, vilket innebär att ingenting du säger i kontakt med Under Kevlaret, både i chatten och i andra sammanhang, någonsin får föras vidare. 
OBS! Läs informationsdelen om suicid.

Anmälningsplikt

Under Kevlaret har ingen anmälningsplikt.

Suicid

När vi säger att det inte finns någonting som man inte kan prata om, så innefattar det självklart självmordstankar. Vi lyssnar på dig och stöttar gärna dig i känslan av hopplöshet och meningslöshet, men har du självmordstankar eller planer på att ta ditt liv så rekommenderar vi med varm hand att du vänder dig till MIND - självmordslinjen. Med deras kunskap, många års erfarenhet och med sitt varma mottagande så vet vi att dom kan hjälpa dig på allra bästa sätt.

Vid akut självmordsrisk och/eller psykisk ohälsa, kontakta 112. <3

I omsorg av dig så bryts vårt tystnadslöfte om du i kontakten med oss berättar att du har planer på att ta ditt liv. Vi kommer då att ta kontakt med polisen, och vår chattkonversation kan komma att skickas till polisen för att skicka hjälp, vilket vi berättar för dig i chatten. Vi kommer aldrig göra något bakom din rygg.
 

SÅHÄR HANTERAR VI PERSONUPPGIFTER

Varje chattkonversation sparas i syfte att kunna utvärdera stödsamtal och förbättra vårt stöd. Ingen utanför Under Kevlaret har- och kommer aldrig ha- tillgång till chatthistoriken. Men skulle du önska att vi tar bort historiken efter avslutad chatt - maila info@underkevlaret.se så ser vi till att den tas bort på en gång!

Är Under kevlaret inte rätt stöd för dig?

Klicka här för att hitta en stödverksamhet som du tror kan vara ett mer passande stöd för just dig.

behöver du prata mer efter att chatten har stängt?

Ibland kan tiden inte ha räckt till, och ibland kan man helt enkelt ha väldigt mycket som man så gärna vill prata om. Självklart är du välkommen tillbaka till nästa tillfälle chatten har öppet, men känner du att du behöver skriva av dig ytterligare så kan du gå vidare till vårt stödforum - Grabbsnack, på hemsidan eller gå med i vår Grabbsnack-grupp på Facebook. På forumet kan du antingen som dig själv eller anonymt göra öppna inlägg som fångas upp av andra användare på sidan eller av våra volontärer. 
 

GÖR stödverksamheTEN ÄNNU BÄTTRE

Våra volontärer har genomgått två utbildningar om bland annat samtalsmetodik och psykisk (o)hälsa. Vår stödchatt öppnade september 2017, vi är alltså relativt nya, och därför är vi tacksamma om du som vänder dig till oss lämnade en kort feedback efter avslutat chatt. Vad skulle du vilja att vi förbättrade? Hjälp oss att möjliggöra ett så bra stöd som möjligt för er killar. Tack!